Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/fs2/35/vaalilup/public_html/beta/cake/bootstrap.php on line 38
Vaalilupausarkisto

Vaalilupausarkisto - sanoista tekoihin.

Lue lisää palvelusta

Annika Lapintie

Syntymäaika 18.3.1955 (63 vuotta)

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Vaalipiiri Varsinais-Suomi

Puolue: Vas.

Suosituimpia hakuja edustajasta

Omat kirjoitukset

HS Vaalikone 2007

 • Mitä mieltä olette seuraavasta väittämästä: Suomen työmarkkinoilla tulisi ottaa oppia Tanskasta, missä irtisanominen on helpompaa mutta työttömyysturvan taso korkeampi.
  Vastaus: Jokseenkin eri mieltä.
  En kannata irtisanomisen helpottamista, sillä jo tällä hetkellä irtisanominen on työnantajalle Suomessa halpaa. Muualla Euroopassa työnantaja joutuu maksamaan huomattavasti suurempia irtisanomiskorvauksia irtisanotuille. Mielestäni työttömyysturvan pienimmät etuudet ovat liian pieniä. Etenkin työttömyyden pitkittyessä peruspäivärahalla on todella vaikeaa tulla toimeen. Tämän vuoksi työttömyysturvan tasoa olisi nostettava.
 • Tulisiko Suomen houkutella ulkomaalaista työvoimaa?
  Vastaus: Työlupia on myönnettävä nykyistä joustavammin tarpeen mukaan, mutta ei ole syytä pyrkiä laajamittaiseen siirtolaisuuteen.
  Kannatan nykyistä avoimempaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta olen myös sitä mieltä, että rajojen valvontaa ja maahanmuuttajien valintaa tarvitaan yhä. Mielestäni EU:n on tehtävä yhteistyössä parempaan maahanmuuttajapolitiikkaa ja pyrittävä edistämään myös jo EU:n alueella olevien maahanmuuttajien asemaa ja kohtelua.
 • Lisää vastauksia edustajalta

Toiminta eduskunnassa

Muiden kirjoitukset