Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/fs2/35/vaalilup/public_html/beta/cake/bootstrap.php on line 38
Vaalilupausarkisto

Vaalilupausarkisto - sanoista tekoihin.

Lue lisää palvelusta

Eeva-Johanna Eloranta

Syntymäaika 4.3.1966 (52 vuotta)

Vaalipiiri Varsinais-Suomi

Puolue: SDP

Suosituimpia hakuja edustajasta

Omat kirjoitukset

  Edustajalle ei ole ole sosiaalisen median lähdettä.

Mediassa

HS Vaalikone 2007

 • Mitä mieltä olette seuraavasta väittämästä: Sairaanhoidon potilasmaksut pitäisi porrastaa tulotason mukaan.
  Vastaus: Jokseenkin eri mieltä.
  Pohjoismmainen hyvinvointivaltiomalli perustuu universaaleihin eli kaikille samoihin etuisuuksiin. Jos maksut porrastuisivat, alenisi järjestelmän legitimiteetti ja pikku hiljaa suurempituloiset siirtyisivät yksityisten palveluiden käyttäjiksi ja samalla julkisista palveluista tulisi hunompia b-luokan palveluita.
 • Päivähoito-oikeuden rajoittamista on esitetty yhdeksi vaihtoehdoksi, kun kunnat etsivät keinoja pitää sosiaalimenojen kasvu kurissa. Miten suhtaudutte ajatukseen?
  Vastaus: Päivähoito-oikeutta tulee rajoittaa, jos toinen vanhemmista on kotona.
  Päivähoito-oikeutta voisi rajoitta esim. silloin kun vanhempi on äitiys tai vanhempainvapaalla yhden lapsen kanssa, silloin ei vanhempi (alle 4-vuotias) lapsi tarvitse hoitopaikkaa, vaan on lapsen etu että hän saa olla vauvan ja äidin kanssa kotona. Työtön äiti tai isä taas saattaa tarvita esim. osapäiväpaikan voidakseen hakea työtä ja ottaa lyhyaikaistakin työtä vastaan nopeasti. Sosiaaliset syyt tietysti puoltavat joissain tapauksissa päivähoidon saamista myös em. tilanteessa.
 • Lisää vastauksia edustajalta

Toiminta eduskunnassa

Muiden kirjoitukset