Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/fs2/35/vaalilup/public_html/beta/cake/bootstrap.php on line 38
Vaalilupausarkisto

Vaalilupausarkisto - sanoista tekoihin.

Lue lisää palvelusta

Jouni Backman

Syntymäaika 30.3.1959 (58 vuotta)

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Vaalipiiri Etelä-Savo

Puolue: SDP

Suosituimpia hakuja edustajasta

Omat kirjoitukset

  Edustajalle ei ole ole sosiaalisen median lähdettä.

HS Vaalikone 2007

 • Mitä mieltä olette seuraavasta väittämästä: Suomen työmarkkinoilla tulisi ottaa oppia Tanskasta, missä irtisanominen on helpompaa mutta työttömyysturvan taso korkeampi.
  Vastaus: Jokseenkin eri mieltä.
  Suomen irtisanomissuoja ei ole liian hyvä, pikemminkin päinvastoin. Työttömyysturvan tasokaan ei ole liian korkea. Kysymyksellä haettanee em. asioiden uudenlaista tasapainoa työllistämiskynnyksen madaltamiseksi. Se on joiltakin osin perusteltua, mutta lähtökohtana tulee olla työntekijöiden aseman ja turvallisuuden vahvistaminen esim. muutosturvaa kehittämällä.
 • Tulisiko Suomen houkutella ulkomaalaista työvoimaa?
  Vastaus: Työlupia on myönnettävä nykyistä joustavammin tarpeen mukaan, mutta ei ole syytä pyrkiä laajamittaiseen siirtolaisuuteen.
  Tulemme tarvitsemaan ikärakenteemme muutoksen seurauksena myös työperäistä maahanmuuttoa. Se on kuitenkin vain yksi osa työmarkkinoilla tarvittavista toimenpiteistä. Olemassa olevien työntekijöiden ja työttömien ammatillisten valmiuksien ylläpitäminen ja kehittäminen on oltava ykkösasiana. Kokoomuksen pyrkimykset leikata em. rahoja on torjuttava.
 • Lisää vastauksia edustajalta

Toiminta eduskunnassa

Muiden kirjoitukset