Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/fs2/35/vaalilup/public_html/beta/cake/bootstrap.php on line 38
Vaalilupausarkisto

Vaalilupausarkisto - sanoista tekoihin.

Lue lisää palvelusta

Pekka Haavisto

Syntymäaika 23.3.1958 (60 vuotta)

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Vaalipiiri Helsinki

Puolue: Vihr.

Suosituimpia hakuja edustajasta

Mediassa

HS Vaalikone 2007

 • Mitä mieltä olette seuraavasta väittämästä: Suomen työmarkkinoilla tulisi ottaa oppia Tanskasta, missä irtisanominen on helpompaa mutta työttömyysturvan taso korkeampi.
  Vastaus: Jokseenkin eri mieltä.
  Pätkätöiden sosiaaliturva on ensin saatava kuntoon, ja keinotekoisesti ylläpidettävät pätkätyösuhteet vakinaistettava. Tässä julkisella sektorilla on erityinen vastuu. Kun pätkätöiden sosiaaliturva on järjestetty, on pyrittävä alentamaan työllistämisen kynnystä. Tämä helpottaisi erityisesti nuorten työllistymistä.
 • Tulisiko Suomen houkutella ulkomaalaista työvoimaa?
  Vastaus: Työlupia on myönnettävä nykyistä joustavammin tarpeen mukaan, mutta ei ole syytä pyrkiä laajamittaiseen siirtolaisuuteen.
  Työlupakäytäntöä ja maahanmuuttoon liittyvää byrokratiaa on yksinkertaistettava. On hyvä kun Suomeen tulee kansainvälisiä osaajia. On vältettävä tilannetta, jossa matalapalkka-aloille pyritään tuomaan ulkomaista työvoimaa kustannussäästöjen toivossa.
 • Lisää vastauksia edustajalta

Toiminta eduskunnassa