Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/fs2/35/vaalilup/public_html/beta/cake/bootstrap.php on line 38
Vaalilupausarkisto

Vaalilupausarkisto - sanoista tekoihin.

Lue lisää palvelusta

Jukka Gustafsson

Syntymäaika 2.1.1947 (72 vuotta)

Opetusministeri

Vaalipiiri Pirkanmaa

Puolue: SDP

Suosituimpia hakuja edustajasta

Omat kirjoitukset

HS Vaalikone 2007

 • Mitä mieltä olette seuraavasta väittämästä: Suomen työmarkkinoilla tulisi ottaa oppia Tanskasta, missä irtisanominen on helpompaa mutta työttömyysturvan taso korkeampi.
  Vastaus: Jokseenkin eri mieltä.
  Suomessa irtisanominen on tuoreen tutkimuksen mukaan 12. helpointa mitä tulee ns. vanhoihin EU-maihin.,joita siis 15. Sitä ei siis ihan oikeasti voida juuri enää heikentää. MIksi en ole täysin eri mieltä johtuu siitä että Tanskan 2-3 kertaiset panostukset työvoimakoulutukseen,ammatilliseen osaamiseen ovat tärkeitä ja houkuttelevia myös työntekijöiden tulevaisuuden parantamiseksi. Eli en ole kokonaan sulkemassa ovia etenemisessä Tanskan malliin.OLennaista on että työntekijöiden turva paranee.
 • Tulisiko Suomen houkutella ulkomaalaista työvoimaa?
  Vastaus: Nykyinen käytäntö on hyvä.
  Suomen työvoimareservi on isohko. Haluan olla sillä tavalla isänmaallinen, että otamme suomalaiset ihmiset oikeasti mukaan työelämään. Meiilä on kymmeniä tuhansia työttömiä,vammaisia, joista suurin osa haluaa tulla työmarkkinoilla. Erityisosaajia on toki ulkomailta saatava tarpeen mukaan.
 • Lisää vastauksia edustajalta

Toiminta eduskunnassa