Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/fs2/35/vaalilup/public_html/beta/cake/bootstrap.php on line 38
Vaalilupausarkisto

Vaalilupausarkisto - sanoista tekoihin.

Lue lisää palvelusta

Jutta Urpilainen

Syntymäaika 4.8.1975 (43 vuotta)

Valtiovarainministeri

Vaalipiiri Vaasa

Puolue: SDP

Suosituimpia hakuja edustajasta

HS Vaalikone 2007

 • Mitä mieltä olette seuraavasta väittämästä: Suomen työmarkkinoilla tulisi ottaa oppia Tanskasta, missä irtisanominen on helpompaa mutta työttömyysturvan taso korkeampi.
  Vastaus: Jokseenkin eri mieltä.
  Mielestäni irtisanomista ei pidä helpottaa päinvastoin irtisanominen on jo nyt Suomessa helpompaa kuin monessa muussa maassa. Minimityöttömyysturvaa tulee kuitenkin parantaa nykyisestä.
 • Tulisiko Suomen houkutella ulkomaalaista työvoimaa?
  Vastaus: Työlupia on myönnettävä nykyistä joustavammin tarpeen mukaan, mutta ei ole syytä pyrkiä laajamittaiseen siirtolaisuuteen.
  Suomen menestyminen perustuu osaamiseen - halvalla työvoimalla emme voi lähteä kilpailemaan. Siihen tarvitaan hyvää perus-, ammatti- ja korkeakoulutusta sekä kaikkien työntekijöiden osaamisen kehittämistä. Samalla meidän oltava avoimia niin kansainvälisille huippuosaajille kuin muullekin osaavalle työvoimalle. Veronmaksajia tarvitaan, kun eläköityvät ikäluokat ovat paljon nuoria ikäluokkiamme suurempia.
 • Lisää vastauksia edustajalta

Toiminta eduskunnassa

Muiden kirjoitukset